söndag 28 november 2010

1:a Advent

Idag chockstartade jag med att blocka en sjal, min plommonlila Ishbel/Haruni. Den blev stor och skir. Ska försöka att ta kort senare, det är inte lätt att ta kort i detta mörker.
Just nu stickar jag på julklappar, den ena är strax klar, men garnet räckte inte. Det blir till att trixa lite.
Den andra julklappen är också på gång i mörkblått garn...Inte kul att sticka i så mörk färg, men garnet är ljuvligt. Tror inte att de läser min blogg. Men varför chansa, bilder kommer senare.

onsdag 24 november 2010

Andreas sjal

Andreas sjal är färdigstickad. Men den blev inte stor. Enligt mina beräkningar så skulle inte garnet räckt till den största storleken, men det ser jag nu att garnet hade räckt och blivit över i alla fall.
Jaja, så där är det, det får bli en våldsam blockning, när nu ilet för blockning infinner sig. Högen med saker som måste blockas håller på att vara ganska stor.

Fick en chock idag, herregud, det är prick en månad kvar till julafton..
Det blir till att lägga allt annat på sidan och rivstarta med julklapparna. Har planerat att sticka i alla fall ett par
julklappar.

lördag 20 november 2010

Jul i Norge

Ja, suck, det verka bli julafton i Norge i år igen. Vad gör man, sonen har verkligen försökt att få jobb i Sverige, men det funkar inte. Nu har han fått jobb inom äldreomsorgen i Norge, nordNorge....
Den här gången behöver jag inte få några mardrömmar om borttappade väskor på flyget i alla fall, nu ska vi köra bil. Har ni hört den där historien om snötunlarna över till Norska gränsen som var lika hög som.....

onsdag 17 november 2010

Mössa

Jag stickar Järbos mönster 90331
och håller tummarna för att det ska bli bra. Det är alltid lika knepigt att sticka till mina raringar. De vet att så länge de inte är riktigt nöjda så då är inte jag nöjd heller. Garnet är hur ljuvligt som helst!

tisdag 16 november 2010

Nu så

Idag känns allt mycket bättre:)
Efter tips från Marika, en god lunch i magen och vips, så förstår jag precis....
Solklart, det står hur tydligt som helst hur man ska göra.
Det är bara att sticka på.

måndag 15 november 2010

Trött måndag

Suck, så var det måndag igen. Och jag har kört fast i min sockstickning.
Jag har stickat Baudelaire förut, men den här gången så fastnar jag på förkortningen ssk.
Den brukar betyda slip, slip, knit. Men inte denna gången ?!
Nu betyder det:
pass new stitch from right needle to left needle, pass second stitch on left needle over new stitch, pass new stitch back to right needle.
Är det någon smarting som förstår hur man ska göra, jag gör det inte... inte idag i alla fall:)

lördag 13 november 2010

Garnvinster

Nu har garnet från Skogsflickan kommit fram till mej. Tack snälla ! för det fina garnet och bonusen som fanns i paketet (den smakade ljuvligt).  Efter lite garnklappande så gissar jag att det kommer att bli en mössa till min dotter.

Min andra garnvinst från Rebustävlingen under sticklägret i norr, har nu blivit en Hawthorne. Jag har varit orolig att garnet inte skulle räcka men det blev tom över 17 gr.  Det är mycket troligt att jag kommer att sticka samma mönster i Cascade nästa gång, kanske en julklapp.

Jag har tagit kort ute i snön för att om möjligt kunna visa den otroligt vackra färgen på garnet.

tisdag 9 november 2010

Amigurumi

I höst (18:e september) var det en Hantverksfestival här i Skellefteå. Där hade man möjlighet att shoppa loss bl a garn, pärlor och scrapattiraljer. Det fanns även en del olika workshops bl a makramé, stickning och amigurumi. Jag var med på amigurumi där ledaren heter Natasha. Vi fick virka en kylskåpsmagnet, kanske i första hand för de som inte har virkat förut. Av en slump så fick jag syn på Natashas hemsida och kan inte låta bli att ge fler chansen att kika på hennes alster. Hon hade några med sig som vi fick hålla i och beundra. Vilka konstverk ! Och hon är snabb ! Ca 8 timmar per amigurumi.
Nu är sidan på ryska men bilderna kan man titta på.
Natashas amigurumis

måndag 8 november 2010

Klockan

Just det ja. Måste bara påpeka att jag är inte uppe på nätterna och skriver inlägg. Och på dagtid är jag på jobbet.
Men trots idoga försök lyckas jag inte att ställa in tiden på min blogg....
Jag har lagt märke till att det ser aningen helkonstigt ut....

Generat fniss....
Jag har bloggat i stillahavstid sedan bloggstart.
Tack Skogsflickan för hjälpen, nu ser det mycket bättre ut.

Garnvinst:)

Vilken tur ! Jag har vunnit Skogsflickans fina petrolfärgade garn . Tack så hemskt mycket !
Det är många projekt som finns på "vill-göra" listan, så jag är inte säker på vad det ska bli.
Just nu stickar jag som besatt på Hawthorne, blir inte riktigt klok på hur mycket garn som kommer att behövas. Jag har läst om alla som har stickat den, i varierande garnkvaliteer, det verkar vara allt mellan just över 400 m till över 700 m.
Suck, jag som bara har 460 m.  Nåja. det ger sig säkert på ena eller andra sättet. Just stickar jag med stickor nr 5, men funderar på att sticka de korta varven med nr 4.. Kanske det ska fungera.
Håller tummarna och fortsätter att sticka.

söndag 7 november 2010

Nya projekt


Visst är det så att för varje slutfört projekt så får man starta upp två nya :)
Ja, jag trodde väl det...
Av det knallröda opalgarnet ska jag sticka Baudelaire ett mönster som jag har stickat förut. De håller på att ha gjort sitt så nu är det dags för ett nytt par.

Av min vinst från sticklägret i Norr, 2 härvor växtfärgat 52% Superwash ull/48% Mullbärssilke ska det bli en Hawthorne. Hoppas och tror att mina 460 m ska räcka.

Tvåändsstickning

Jag har klickat hem den nya boken om Tvåändsstickning. På sticklägret fick jag hjälp av Marika att lägga upp och hon visade även "snurren" som jag inte riktigt hade fått kläm på. Mitt andra försök blev hårt som en planka men nu känner jag mig mogen för ytterligare ett försök. Med min stora låda växtfärgat ullgarn i tankarna så är det här något som jag bara måste få kläm på.

Holden shawlette


Nu är sjalen färdigstickad bara blockningen som fattas. Den kommer att bli en favorit, precis lagom som en liten trasa runt halsen och dessutom i ett gudomligt mjukt och skönt garn. Men som sagt, den måste blockas först:)

måndag 1 november 2010

Plommonlila sjal och fingervantar

Första dagen på sticklägret blev min Ishbel sjal med Haruni-bård färdig.  Jag hade köpt 3 nystan av Teetee alpacka till den avslutande blombården, och det räckte precis till ett par fingervantar.  Mönstret på fingervantarna har varit i Land och kommer från boken "Stickat i Ekoligisk ull". Hela boken är som en dröm, modeller och omgivning är osannolikt vackert. Med en tonårsdotter i huset törs man inte visa en sådan bok:)
Men fingervantarna var det, de är färdigstickade och ENORMA. De är stora även i boken. Men nja jag ska försöka att tvätta den i liiite för varmt vatten, och hålla tummarna, så får vi se...