söndag 31 oktober 2010

Ännu en sjal

Eller, ännu en sjal påbörjad. Vi var många på sticklägret som beundrade Lindas och Thereses tjusiga Andréas sjal. Jag trodde nog att jag skulle få avvakta ett tag med att sticka den, mest beoende på
mitt garnköpstopp. Men efter lite grävande så kom mitt 30-åriga växtfärgade ullgarn fram i dagsljuset igen. Tänk att det har legat o väntat i 30 år. Det var riktigt fina höstfärger terrakotta och brunt med terrakottaskiftningar. En härva av varje har jag och efter lite googlande får jag fram att en härva är ungefär 260 m, hoppas att det ska räcka till mellanstorleken.
Är det någon som har en bra lösning på hur man kan förvara sjalar överskådligt och bra ?!

Rött inför julen

Min nya handväskstickning, Holden Shawlette i Malabrigo sock Ravelry red. Färgen är mer mättad röd än på bilden och garnet har jag klappat på i flera veckor, det var inte lätt att bestämma vad jag skulle sticka.

Ljuvliga Wilda

Vantar stickade i Wilda ett helt sagolikt underbart garn.   

Rosa så klart:)

Mössa stickad på sticknålar nr 12 ! Garnet fick vi under lägret och är ljuvligt. Efter andra försöket blev det en mössa som passar min dotter perfekt. (tyvärr vill hon inte vara med på bild)
Vantarna som jag har bloggat om tidigare blev mycket romantiska, håller tummarna att garnet ska räcka till ett par till.

tisdag 26 oktober 2010

Sticka, sticka och sticka

Vilken upplevelse ! Tänk att sticka i princip hela dagar, tillsammans med de som inte alls tycker att det är konstigt:) Att åka iväg på stickläger är något som jag verkligen vill göra igen. Tack underbara Ulrika för att du ordnade allt så bra. Tur att det finns sådana eldsjälar som du.

MEN nu har jag totalt garnköpsförbud.  Inte för att jag köpte några stora mängder, men jag hade tur både i garnlotteriet (nya garner för mina ögon) och rebustävlingen (ett underbart garn med 52% superwash ull & 48% Mullbärssilke) Hoppas att någon har ett bra tips på vad detta skulle kunna bli :)
dessutom fick vi alla en goodiebag som också innehöll en hel del tjusiga garner. Gissar att det kommer att dröja nästan till pension innan jag har stickat upp det.

I bilen på väg hem börjde jag nysa, och det utvecklade sig till en otrevlig förkylning (finns det trevliga?)
Jag skojar och säger att det är jämtländska bacilusker som jag har fått. Förlåt Lotta och Bodil, det är säkert inte ni som har smittat mig. Så nu ligger jag hemma och dricker te med honung och kraxar och nyser.

lördag 16 oktober 2010

Garnköp

Javisst, jag lyckades hitta passande garn till den avslutande "blomkanten" på min Ishbel/Haruni sjal. Efter en snabb koll hos min lokala garnaffär Saras Garn & vävnader  hittade jag ett garn väldigt snarlik det som jag stickade med innan. Bara det att det här garnet är ännu klarare i färgen  OCH nu vet jag att garnet kommer att räcka. Måste försöka se det hela från en possitiv sida:)

torsdag 14 oktober 2010

Nehepp :(

Jag har det så mysigt, lyssnar på Tomas Bolme som läser Bad Boy. Det är alldeles lugnt i huset och jag stickar på min sjal Ishbel med Haruni bård. Nystanet har trillat iväg och gömt sig, och jag stickar och stickar helt förtrollad av Tomas Bolme. Plötsligt slår tanken mig, måste titta hur mycket garn som är kvar.........

Suck ! Det är inte ens halva nystanet kvar och jag har bara stickat 12 varv. Det blir till att riva upp. Och att leta nytt garn.

lördag 9 oktober 2010

Garninköp

Tänk så underbart det är med Ravelry! Vilka fantastiska mönster man kan hitta där. Häromkvällen, när jag hade insett att det kanske är på tiden att jag stickar något annat än sockar....
Då hittade jag ett väldigt rart och rosa vantmönster mina tankar går direkt till bröstcanserfonden och rosaband. Sagt och gjort, redan nästa dag så slängde jag iväg en beställning på Rowans ull i färgerna snow och vintage. Visst låter det fint:) Min syster hakade också på, så en av våra stickningar som får följa med till sticklägret torde vara dessa.

Ishbel/Haruni/Sockar

Jag har, inspirerad av alla fina stickbloggar, slagit till och köpt mitt första mönster via Ravelry Ishbel. Garnet i rosa (så klart), mönstret var underbart, men jag blev inte nöjd med hur färgerna skiftade. Jag hade stickat upp nästan ett helt nystan då jag insåg att jag var tvungen att byta garn. Det blev till att riva upp. I garnkorgen fanns ett annat garn som jag länge har kastat mina blickar på och inte riktigt kunna klura ut vad det skulle kunna passa till. Så jag gjorde en test och nu tycker jag att det ser mycket bättre ut, inspirerad av miastick har jag tagit ett annat enfärgat garn och gjort kanten längst ut efter ett annat sjalmönster Haruni. Nu är den enda fasan att det inte ska räcka med ett nystan, men jag hoppas.

Det ratade garnet fick trots allt en ny chans, tillsammans med mörkt plommonlila Step har jag börjat sticka sockar och nu tycker jag att färgskiftningar blir mycket bättre. Men det gäller att hålla tungan rätt i mun. Tur att det finns hjälpmedel i form av mönsterhållare och magneter.