söndag 14 mars 2010

Pomatomus


Jag kastade mig över sockbytargarnet och härvelkorset, en liten stund senare har jag ett vackert nystan som visar upp färgskiftningarna i garnet på ett helt annat sätt än på härvan. Vilket mirakel, gissar att det ska passa alldeles utomordentligt bra till Pomatomus. Vi håller tummarna för det.

Rävansikten


Stickameras marsmönster Fox Faces passade inte till mitt Oslogarn, suck. Det blir till att riva upp. Det blev bara en röra av färgerna. Men jag fick i alla fall lära mig något nytt igen:)

Den lilla dekorativa "lateral braid", hade jag inte provat på förut. Nu får garnet vila till sig i garnkorgen, kanske nästa månadsmönster passar bättre.

torsdag 11 mars 2010

Svart sjal
Att sticka i svart garn är en liten utmaning, men om man lägger mönstret i knät så blir det något lättare att se genom maskorna :)


Echo flower är en liten sjal som jag gärna stickar igen, den här gången valde jag att sticka i Teetee elegant, ett helmysigt garn. Min svägerska fick den i, få se nu visst var 28-års ? present:)

onsdag 10 mars 2010

Swallowtail shawl


Jag är väldigt förtjust i Swallowtail lace shawl, min första stickade jag i Fleece artist i färgen english rose. Nu äntligen har jag blockat den andra, den här gången har jag stickat i garnet från Garn & Te 3, Noro sockgarn i en underbar blå-grön-lila färgställning. Innan jag blockade så fick garnet "mysa till sig" i sidentvål.

torsdag 4 mars 2010

Sockgarnsbyte


Jag har legat nerbäddad några dagar, med en eländans huvudvärk och en otrevlig förkylning. Men nu börjar

det att kännas bättre. Häromdagen damp det ner ett paket till mej från Lotta med allt det som syns på kortet, mm chokladen var supergod, teet underbart och garnet har jag klämt på. Det kommer att bli ett par sockar längre fram i vår. Tusen Tack Lotta ! för det fina paketet.

Augusta


Jag har gått med i stickameras pulsklubb och även sockklubb.

Till Augusta har jag använt Nya Fuga, ett fynd ur stickkorgen.